06.04.2017

Workshop Videoscribe

2 jaren geleden door Marjolein Huygels

Community Manager , House of Innovation

Deelnemen
  • House of Innovation

  • 06/04/2017

  • 13:00

  • Ticket vereist

Tijdens deze workshop leer je je eigen animated videos te maken.

Wat?

Videoscribe is software om gemakkelijk en automatisch whiteboard animaties te maken zonder dat er per se getekend moet worden.

Whiteboard animaties zijn creatieve beeld-verhalen die op een whiteboard worden geschetst door artiesten die zichzelf ondertussen opnemen. Zo leggen ze bijvoorbeeld complexe materie bevattelijk uit of brengen ze een commerciële boodschap op een memorabele manier aan de man.

Je herkent whiteboard animaties aan een hand die “live” tekent (soms is de hand zelfs uitgegomd en verschijnen de lijnen spontaan op het scherm) op het tempo van de voice over, met dank aan time lapse technieken.

Videoscribe is een tool waarmee je zelf aan de slag kunt zonder dat je er veel tijd of energie moet in stoppen. Jij dirigeert het verhaal, zorgt voor de prentjes en Videoscribe levert de tekenende hand en de illusie dat die afbeeldingen ter plekke geschetst worden.

Op het programma:

- Leer met Videoscribe te werken from scratch.
- Hoe vind, kies of maak ik geschikte afbeeldingen?
- Hoe moet dat met die voiceover?
- Vermijd beginnersfouten
- Inclusief rondje Powerpoint excorcisme met behulp van crucifix en bruikbaar narratief framework. Omdat bulleted lists niet thuishoren in een animated video.
- Twee-voor-de-prijs-van-een: we duiken ook even in Tawe, de zustersoftware die je toelaat om een afbeelding eenvoudigweg om te vormen tot een filmpje.


Voor wie?

- Mensen zonder tekentalent + tekenaars en illustratoren (de win is anders, maar in beide gevallen aanwezig)
- Ieder wie al eens ideeën pitcht
- Public speakers
- Al wie, om wat voor reden dan ook, een boodschap overbrengt aan een publiek en daarbij visuele ondersteuning zoekt.

De workshop wordt gegeven door Sara Vermeylen, de storyteller van House of Innovation. Ze kauwt net zo lang op een boodschap tot hij rond en roze opgeblazen kan worden tot de perfecte kauwgomballon. Verstopt in haar kauwgrage wangen zitten woorden, tekeningen en filmpjes - want form follows meaning en Sara vindt dat elke chiclet een gouden schoteltje verdient.


Inschrijven

Deze opleiding kan gesubsidieerd worden met de KMO Portefeuille. Je kan House of Innovation als dienstverlener vinden met de volgende zoekacties op www.kmo-portefeuille.be : Pijler Opleiding – Algemeen Domein. Ons erkenningsnummer is DV.O216644.

Inschrijven kan via http://hoi.be/events/workshop-videoscribe/Event link: 
http://hoi.be/events/workshop-videoscribe/
Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie