19.01.2017

Workshop Design Thinking

2 jaren geleden door Marjolein Huygels

Community Manager , House of Innovation

Deelnemen
  • House of Innovation

  • 19/01/2017

  • 09:30

  • Ticket vereist

In deze workshop leer je hoe je door gebruikersinzichten en snel te experimenteren met prototypes je niet enkel veel tijd en geld kunt uitsparen, maar ook de kans op slagen van je digitale dienst of product kunt verhogen.

Op het programma:

De workshop bestaat uit 2 delen:

Het 1ste deel van de workshop geeft inzicht in wat ervoor zorgt dat goede ideeën leiden tot bruikbare diensten en producten. Vanuit de ‘design thinking’ methode worden de verschillende tools aangereikt die ons helpen bij het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten.

In het 2 de deel van de workshop zullen we verschillende tools vanuit de ‘design thinking’ methode toepassen op een concrete case. Vanuit een idee en de bedoelde gebruikerscontext zullen we een prototype ontwikkelen en evalueren.


Voor wie?

Deze workshop is ideaal voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van nieuwe innovatieve digitale diensten en producten.


Over de lesgever: Dirk Bollen

Dirk Bollen is psycholoog met een PhD in Human Computer Interaction (HCI). Hij werkt bij Peel waar hij bedrijven helpt met het exploreren en ontwikkelen van nieuwe innovatieve diensten die afgestemd zijn op hun doelpubliek. Verder doceert hij ook psychologie en perceptie aan de Luca school of Arts.

Event link: 
http://hoi.be/events/workshop-design-thinking/
Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie