17.05.2018

Workshop: Creativiteitstechnieken

7 maanden geleden door Marjolein Huygels

Community Manager , House of Innovation

Deelnemen
  • House of Innovation

  • 17/05/2018

  • 09:30

  • Ticket vereist

Workshop: Creativiteitstechnieken

Het zal een sessie worden rond “al spelenderwijs leren” of “hoe je creativiteitstechnieken kan inzetten om je idee uit te puren, te challengen of meer specifiek te maken zodat je ermee aan de slag kan.”

Na een korte introductie rond wat creativiteit is, gaan we al snel over naar het creatieproces waarbij we voor elk specifiek moment in een project concrete technieken bovenhalen. Per techniek staan we stil bij de reden waarom deze techniek werkt en wat het doet met de hersenen van iemand alvorens ze ook effectief uit te proberen.

Je krijgt ook concrete tips over:
— Hoe out of the box denken?
— Hoe als perfectionist toch creatief zijn?

VOOR WIE?

Deze workshop is ideaal voor iedereen die op projectbasis werkt of betrokken is bij een ontwerp-proces en op zoek is naar inspiratie om bepaalde vergaderingen of workshops eens anders aan te pakken.

OP HET PROGRAMMA

Wat is speelsheid – creativiteit – innovatie?
Hoe werkt een creatieproces?
Divergerende technieken
Convergerende technieken
Veel zelf doen!

DOOR WIE?

Hilde Van Dyck is een creatieve ondernemer die niet alleen blijft dromen maar ook gewoon doet. Haar initiatieven (Monkeyshot, Peel, House of Innovation, Paper Plane Pilots) zijn allemaal opgebouwd rond dezelfde peilers: art, business, science & people.

Hilde is een serie-ondernemer die verschillende professionele successen en bloeiende bedrijven op haar conto kan schrijven, maar ondanks de zakelijke toon van alle voorgaande woorden gelooft Hilde vooral in de speelsheid van mensen.

Playfulness. Geef mensen ruimte voor ouderwets speel-plezier, stimuleer hun kinderlijke creativiteit, gun hen de vrijheid om te doen en te denken wat ze willen en vind wat hen enthousiast maakt, eerder dan wat er op hun CV staat. En dan, weet Hilde, creëer je een omgeving waar technologische innovatie, vernieuwende dienstverlening geen doel zijn, maar een automatisch gevolg.

Event link: 
http://hoi.be/events/creativiteitstechnieken-3/
Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie