23.03.2017

Workshop Creativiteitstechnieken

2 jaren geleden door Marjolein Huygels

Community Manager , House of Innovation

Deelnemen
  • House of Innovation

  • 23/03/2017

  • 09:30

  • Ticket vereist

In deze workshop leer je hoe je door creativiteitstechnieken niet enkel een leukere vergadering hebt, maar ook meer uit de mensen haalt.

Wat?

Het zal een sessie worden rond “al spelenderwijs leren” of “hoe je creativiteitstechnieken kan inzetten om je idee uit te puren, te challengen of meer specifiek te maken zodat je ermee aan de slag kan.”

Na een korte introductie rond wat creativiteit is, gaan we al snel over naar het creatieproces waarbij we voor elk specifiek moment in een project concrete technieken bovenhalen. Per techniek staan we stil bij de reden waarom deze techniek werkt en wat het doet met de hersenen van iemand alvorens ze ook effectief uit te proberen.


Je krijgt ook concrete tips over:

Hoe out of the box denken?

Hoe als perfectionist toch creatief zijn?


Op het programma:

Wat is speelsheid – creativiteit – innovatie?

Hoe werkt een creatieproces?

Divergerende technieken

Convergerende technieken

Veel zelf doen!


Voor wie?

Deze workshop is ideaal voor iedereen die op projectbasis werkt of betrokken is bij een ontwerp-proces en op zoek is naar inspiratie om bepaalde vergaderingen of workshops eens anders aan te pakken.


Door Hilde Van Dyck

Hilde is een creatieve ondernemer die niet alleen blijft durven dromen maar ook gewoon doet. Haar initiatieven (Monkeyshot, Peel, House of innovation) zijn allemaal opgebouwd rond dezelfde peilers: art, business, science & people. De ervaringen die ze hier heeft opgedaan, samen met een baggage aan opleidingen bij oa. IDEO, Productontwikkeling & AMS én haar kinderlijk enthousiasme, hebben geleid tot het opstellen van deze cursus.

Event link: 
http://hoi.be/events/workshop-creativiteitstechnieken/
Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie