18.05.2017

Workshop Chatbots & Robots

2 jaren geleden door Marjolein Huygels

Community Manager , House of Innovation

Deelnemen
  • House of Innovation

  • 18/05/2017

  • 09:30

  • Ticket vereist

Workshop Chatbots & Robots

Artificiële intelligentie klinkt voor sommige mensen nog steeds als echte science fiction. Op zich is hier een goede reden voor. We zijn nog ver weg van de robots die op zichzelf denken, echte gevoelens hebben, een geweten hebben… Waar staan we dan wel? Wat betekent artificiële intelligentie in 2017? In welke mate kunnen we menselijke intelligentie simuleren in machines? En heel belangrijk: wat zijn vandaag de business cases?

Wat?

Chatbots en robots zijn twee enorme buzzwords in 2017. Ze vormen een hele nieuwe generatie van human-computer interaction. Wij gaan in op de mogelijkheden, de business cases, de technologieën erachter en illustreren dit met uitgebreide demonstraties.

De workshop wordt gegeven door Craftworkz.

Op het programma:

- Wat is een chatbot?
- Geschiedenis van chatbots (ELIZA, Turing test…)
- Artificiële intelligentie en natural language processing
- Tools: Watson, Bot Framework, wit.ai, api.ai
- Business cases
- Demo: ontwikkeling van een chatbot
- Demo: resultaat
- Introductie: verschillende soorten robots
- Geschiedenis van robots
- Humanoid robots
- Aldebaran Pepper
- Chatbots + Pepper
- Business cases
- Demo: uitwerking van een use case met Pepper
- Demo: resultaat

Voor wie?

Iedereen met interesse rond chatbot- en robottechnologie. We gaan niet heel diep in op de technische aspecten, al geven we wel enkele how-to-demonstraties voor de meer tech-savvy mensen. We gaan ook in op de business cases voor mensen die meer vanuit het perspectief van marketing kijken.

Inschrijven

Deze workshop kan gesubsidieerd worden met de KMO Portefeuille. Je kan House of Innovation als dienstverlener vinden met de volgende zoekacties op www.kmo-portefeuille.be : Pijler Opleiding – Algemeen Domein. Ons erkenningsnummer is DV.O216644.

Event link: 
http://hoi.be/events/workshop-chatbots-robots/
Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie