Wat gebruiken jullie voor het maken van een portfolio website?

4 jaren geleden door Sven Aarts

Design is Dead

De meeste designers hebben hun eigen portfolio website. Voor het maken van zo'n website zijn er verschillende software pakketten. Welk pakket raden jullie aan?

4 reacties

Om een reactie te plaatsen moet je inloggen.

Inloggen

afbeelding van Ittai De Vree

Ittai De Vree 11/11/2014 16:33

Vetrekken van een wordpress template (kost 40-50 euro) en het design aan de noden aanpassen lijkt mij het gemakkelijkst. Je hebt dan ineens een CMS waardoor je gemakkelijk nieuwe items kan toevoegen.

Daarnaast zou ik indien je foto's of graphics maakt ook zeker alles posten op websites als Behance, Dribble, Coroflot e.d.

Wil je echt iets 'from scratch' bouwen, dan zijn er heel wat opties en hangt het af van het soort website waar je naar op zoek bent.

Ik zou zowizoo vanuit een CMS (Wordpress, Joomla, Drupal) vertrekken en daar een template voor designen.

Wil je een statische website, ga dan voor softwarepaketten als Adobe Edge, Dreamweaver of Muse.

Waarschijnlijk niet echt een sluitend antwoord, maar een 'portfolio website' is dan ook een breed begrip ;)

afbeelding van Johnny Linart

Johnny Linart 12/11/2014 09:10

Op gebied van Content Management Systemen heb ik Indexhibit al vaak zien gebruikt worden door designers die de nood voelden voor een portfoliowebsite, maar het op een vrij spartaanse en eenvoudige manier willen brengen, met de focus op wat de designer al ontworpen heeft.

Meer info hierover vind je op http://www.indexhibit.org/

Behance is ook een goede kandidaat om je portfolio op weer te geven, en dan spaar je de eventuele kost van webspace en domein uit. Tumblr is ook een site die zich hiertoe kan lenen.

Zoals Ittai vermeldde is het gebruiken van een CMS ook een heel goede oplossing, omdat er dan ook vrij vaak plugins beschikbaar zijn die je website iets fancier kunnen maken. Als je zou kunnen toelichten wat voor type designer het hier betreft, is het misschien makkelijker om een definitief antwoord te geven, want portfolio is inderdaad een heel ruim begrip. En wat bedoel je precies met softwarepakketten? Ittai heeft de vraag op een heel goede manier beantwoord, maar ik zou het toch graag willen weten uit nieuwsgierigheid.

afbeelding van Jonas Vanderhaegen

Jonas Vanderhaegen 11/11/2014 23:10

Als je wat back-end en front-end achtergrond kennis hebt kan je wel eens aan de slag gaan met het Laravel php framework, Bootstrap voor responsive columns en codrops.com heeft een paar mooie one page website templates die je kan gebruiken.

Dreamweaver hoeft niet per se met al die tralala. Sublime text is meer dan genoeg.

afbeelding van Hans De Beuckelaer

Hans De Beuckelaer 12/01/2015 20:36 Amiko

Er bestaan heel wat portfolio templates voor o.a. Wordpress, Drupal, ... . Het probleem daarbij is vaak dat ze veel functionaliteiten bevatten die je misschien niet wil/zal gebruiken of die net niet doen wat je wil. Daar zal je dus nog wat extra development werk in moeten steken.

Ik kwam onlangs Semplice tegen (http://semplicelabs.com/), een op Wordpress gebasseerd porfolio/case study systeem, 'built by designers, for designers'. Hun showcase zag er in elk geval veelbelovend uit.

Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie