VIL & Innovatie: 'best practices in sustainable logistics'

4 jaren geleden door Koen Beyers

Voxdale en Novosanis

Voxdale werd onlangs door ANTWERP.POWERED BY CREATIVES uitgenodigd om deel te nemen aan een evenement waarbij ontwerpers de kans kregen in contact te komen met beslissingsnemers uit andere sectoren zoals chemie, haven, agro, industrie, bouw, etc … Op dit evenement was de logistieke sector het thema.

Het ging om een sessie” best practices in sustainable logistics” van het VIL (http://vil.be).

Het doel was om na te gaan of dit een interessant kanaal kon zijn met de juiste mensen, en zo op termijn zou kunnen leiden tot samenwerking en innovatietrajecten.

ANTWERP.POWERED BY CREATIEVES betaalde eenmalig het deelnemingsgeld voor Voxdale - normaal kostte het €140. In return vroeg men feedback te geven over de potentie van dit prospectiekanaal.

De sessie ging door op 16 oktober in Laakdal en stond in het thema van verpakkingen.

Aanwezigheid was zeker en vast zinvol. Het waren 4 interessante presentaties. De logistieke sector is sterk gericht op optimalisatie en kostenbesparing, en dan is het goed om te zien dat innovatie daar een antwoord op kan bieden.

Deelname aan andere gerelateerde evenementen is zeker een optie en ik ben voor een volgende keer zeker bereid zelf in te staan voor het entreeticket: alles tussen €50 en €100 lijkt me aanvaardbaar. Tussenkomst via bv. de KMO-portefeuile zou een extra trigger kunnen geven (dit is een vorm van opleiding?)

Alle logistieke thema's boeien ons als productontwikkelaars, van transport- en mobiliteits-concepten tot materiaalgebruik en definitie van verpakkingen.

Ook andere sectoren zoals pharma, medtech, maritien (vb bedrijven als Hydrex), bouw & constructie, etc - zouden ons zeker interesseren.

1 reacties

Om een reactie te plaatsen moet je inloggen.

Inloggen

afbeelding van Anke D'Halleweyn

Anke D'Halleweyn 19/11/2014 15:25

Leuk om te horen dat het voor jullie interessant was! Houd zeker onze event kalender in het oog.
Wat betreft de kmo-portefeuille: tussenkomst is voor bijna al onze events mogelijk (staat niet altijd vermeld)

Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie