06.07.2017

Vernissage: AWARD WINNING DESIGNERS @Mechelen

11 maanden geleden door Klara De Smedt

manager , DESIGNCENTER DE WINKELHAAK

Deelnemen
  • Artenova - Hendrik Consciencestraat 56, 2800 Mechelen

  • 06/07/2017

  • 18:00

  • Ticket vereist

Wat zijn de producten en de diensten van de toekomst? Hoe kan je de krachten bundelen met respect voor ieders specialisatie en eigenheid? In deze tentoonstelling over productontwikkeling tonen Award Winning Designers hoe nauwe, interdisciplinaire samenwerking de wereld in beweging kan brengen.
Een aanrader voor wie interesse heeft in innovatie en ondernemerschap!

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES., het samenwerkingsplatform voor de creatieve sector in de provincie Antwerpen, gaf het curatorschap van de tentoonstelling aan Hybrio Design. Dit collectief van Fosfor, IXOR, KAN, Namahn en Voxdale bestaat uit meer dan honderd ontwerpers en ingenieurs, waaronder de winnaars van de Henry Van de Velde “Lifetime Achievement Award 2016”: Kristel Van Ael en Joannes Vandermeulen, zaakvoerders van Namahn.

Deze tentoonstelling, met ondersteuning van Flanders DC, geeft de winnaars een extra podium om dieper in te gaan op hun visie en methodologie.

Vernissage op 6 juli vanaf 18u: iedereen van harte welkom!

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tot en met 31 augustus 2017.
Open op dinsdag, woensdag en donderdag, telkens van 9 tot 16u.
Gratis inkom.

15 Projecten

Verschillende panelen tonen werken van Hybrio Design voor startups, grote en internationale bedrijven, overheden en non-profits. De diversiteit van de ontwerpuitdagingen is frappant. Bijvoorbeeld: hoe consumenten in staat stellen belangrijke documenten makkelijk digitaal te beheren? Hoe de bewegwijzering in bedrijfsruimtes helder te krijgen of hoe daklozen een respectvolle dienst te verlenen rond gezondheid en hygiëne?


Zyzo

De Zyzo is een multifunctionele computertablet die bejaarden in staat stelt langer en veilig thuis te blijven wonen, in hun vertrouwde omgeving, omringt door vertrouwde gezichten. Het toestel kan via een app foto’s & video’s van familie ontvangen, maar staat ook in verbinding met zorgpersoneel en andere smart toestellen zoals een slimme deurbel.

De Zyzo is het resultaat van de Hybrio Design Challenge 2016. Deze uitdaging houdt in dat laatstejaarsstudenten Ontwerpwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen productideeën mogen voorstellen die het leven verbeteren door gebruik te maken van internet of things (IoT). De geselecteerde student kan het idee uitwerken tot een prototype in een stage van drie maanden bij de vijf bedrijven uit de Hybrio Designgroep.

De bezoekers kunnen in de tentoonstelling het ontwerpproces ervaren waarin het oorspronkelijk concept belangrijke veranderingen ondergaat en zich transformeert tot een tastbaar prototype.


Biekes van A

“Biekes van A” verbindt bewoners, bloemen, bijen en imkers in een netwerk van buurtevenementen, stadstuinen, terrassen en honingproductie.

Bezoek in de tentoonstelling het live co-creatietraject met drie studenten uit de 1ste Master Ontwerpwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. De studenten lopen gedurende 3 maanden stage by Hybrio Design en doen de vijf bedrijven aan.

Zij gingen de uitdaging aan om een product-dienst systeem te ontwerpen dat de duurzaamheid van de stad verbetert, de deeleconomie stimuleert en ingebed is in het City of Things onderzoek dat de Stad Antwerpen samen met Stadslab 2050 heeft uitgevoerd.

Event link: 
https://www.mechelen.be/award-winning-designers-inschrijving-vernissage
Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie