15.06.2017

Opleiding Schrijven voor het web

2 jaren geleden door Marjolein Huygels

Community Manager , House of Innovation

Deelnemen
  • House of Innovation

  • 15/06/2017

  • 09:30

  • Ticket vereist

Wie online meteen de aandacht van de lezer wil trekken, windt er best geen doekjes om. Webteksten moeten kort, simpel en krachtig zijn. Anders ben je je bezoeker zo weer kwijt. Schrijven voor het web vraagt daarom een andere aanpak dan op papier; een waar je liefst ook zoekrobots mee pleziert.

Wat?

In deze opleiding ontdek je wat er zo anders is aan schrijven voor het web. Je leert hoe je een ideale webtekst structureert en optimaliseert voor zoekmachines. Je krijgt tips van een ervaren copywriter om een eenvoudige, actieve schrijfstijl te hanteren, aantrekkelijke en scanbare titels te bedenken, je bezoekers aan te zetten tot actie … De theorie koppelen we aan praktische voorbeelden en oefeningen.

Voor wie?

Deze opleiding is voor iedereen die zijn webteksten toegankelijk, interactief en doeltreffend wil maken. Maakt niet uit of je nu communicatiemedewerker, een startend blogger of ondernemer bent die zijn verhaal online een boost wil geven.


Door Stijn van Osch

Stijn van Osch is contentstrateeg bij Punt. Al meer dan 10 jaar schrijft hij heel uiteenlopende teksten voor het wereldwijde web in al zijn vormen en gedaanten. Veel zeggen met weinig woorden, daar houdt hij van. Vanuit die filosofie leert hij je om zelf de perfecte webtekst op te stellen.


Event link: 
http://hoi.be/events/opleiding-schrijven-voor-het-web/
Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie