28.09.2017

Opleiding: Design for Emotion

1 jaar geleden door Marjolein Huygels

Community Manager , House of Innovation

Deelnemen
  • Farm of Inspiration

  • 28/09/2017

  • 09:30

  • Ticket vereist

Wat?

In zijn boek ‘Een compleet nieuw brein’ stelt Daniel Pink dat we in deze onvoorspelbare en onvoorstelbare wereld andere vaardigheden nodig hebben dan onze voorgangers. De winnaars van morgen zijn in staat met hun producten en diensten mensen emotioneel te raken. En zich zo te onderscheiden in een wereld van overvloed waar computers werk overnemen en goedkoop arbeid naar elders verhuist..

Maar welke vaardigheden moeten we ontwikkelen om dat verschil te kunnen maken? En hoe zijn deze vaardigheden bij jou ontwikkeld? Tijdens deze workshop maak je kennis met de zogenaamde ‘6 rechter hersenhelft vaardigheden;

1.ZINGEVING; wat voeg je echt toe aan deze wereld

2.EMPATHIE; weet je wie je doelgroep is en wat ze echt wil?

3.PLAY; het belang van spel, humor en plezier

4.DESIGN: niet alleen functionaliteit maar ook schoonheid

5.VERHAAL; hoe onthouden ze jouw verhaal…..en waarom ze het doorvertellen

6.SYMFONIE; niet alleen focus maar de big picture zien en nieuwe verbindingen maken

Met inspirerende voorbeelden worden het belang en de mogelijkheden van de 6 vaardigheden actief verkend. Aan het eind van de workshop weet je hoe het is gesteld met jouw vaardigheden zodat jij als individu of met je team je beter kunt voorbereiden op een betere toekomst.


Voor wie?

De opleiding is interessant voor iedereen met interesse rond design, creativiteit en een betekenisvolle wereld.


Op het programma:

Wat is er aan de hand in de wereld?

Uitleg van de 6 vaardigheden

Inspirerende voorbeelden per vaardigheid

Individuele en groepsopdrachten per vaardigheid

Plezier


Door wie?

Cor Noltee gelooft dat spel de krachtigste menselijke vaardigheid is om te groeien. En succes 99% falen is. Is fan van het Design Thinking gedachtengoed en deelt dit als trainer in het werkveld en docent op de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht, de Hanze Hogeschool in Groningen, de Politechnico in Milaan en Shanghai. Op zijn blog deelt hij zijn nieuwsgierigheid in design en schreef reeds 1.300 posts. Behaalde in 2016 zijn master in kunsteducatie met ontwerponderzoek hoe je jonge kinderen kunt interesseren in moderne kunst.

Event link: 
http://hoi.be/events/design-for-emotion/
Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie