15.06.2016

Nog één week om in te schrijven voor de vernieuwde Henry van de Velde Awards 2016!

3 jaren geleden door Bie Luyssaert

Communication Manager , Design Vlaanderen

Deelnemen
  • Design Vlaanderen, Kanselarijstraat 19, 1000 Brussel

  • 15/06/2016

  • 00:00

Wil je in de prijzen vallen met jouw product, jouw project, jouw dienst of jouw onderzoek? Dat kan! Je kan tot en met 15 juni online inschrijven voor de Henry van de Velde Awards 2016 op www.henryvandevelde.be.

De Henry van de Velde Labels wordenuitgereikt aan producten, projecten of diensten die vanuit een designmethodiek of attitude (deels) een antwoord bieden voor actuele vraagstukken. Daarbij sluiten we aan bij de laatste ontwikkelingen in design en willen we nu nog meer focussen op de waarde en impact van design op onze economie en maatschappij en op het klimaat, vandaag en in de toekomst. Dit doen we door vragen te stellen, problemen en conflictsituaties te detecteren en de beste en meest inspirerende designoplossingen hiervoor (of voor een onderdeel ervan) in de kijker te zetten, te lauweren en te contextualiseren. Deze Awards vertellen hoe design het verschil kan zijn, mee bijdraagt tot economische groei en zorgt voor een betere en humanere wereld. Met deze invulling hopen we onze samenleving en industrie te inspireren en aan te zetten tot de consequente toepassing van design en design thinking.

De Henry van de Velde Awards richten zich tot alle designdisciplines.

We formuleerden acht vraagstukken die elk één categorie vormen: OVAM Ecodesign PRO, Efficiency, Life Quality, Feel Good, Communication, Better Health, Collective en Design Research. Uiteraard zoeken we niet enkel naar globale oplossingen. Ieder project, product, dienst en systeem die een zinvol antwoord geeft op een deel van het gestelde probleem komt evenzeer in aanmerking. Hierbij focussen we steeds op vorm, functie en waardecreatie op economisch, sociaal/maatschappelijk en/of ecologisch vlak.

In elke categorie worden maximum 3 oplossingen genomineerd. Deze worden 2 maanden voor de uitreiking breed publiekelijk bekendgemaakt en vanaf dan kan het publiek online zijn favoriete project aanduiden. De Publieksprijs wordt vanaf deze editie ook reeds bekendgemaakt tijdens de ceremonie zelf op 19 januari 2017.

Aarzel dus niet langer en schrijf in op www.henryvandevelde.be! Dit kan tot en met 15 juni. 


Event link: 
http://www.henryvandevelde.be
Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie