Open Call voor interactive storytellers voor DocLab Academy

3 jaren geleden door Veerle Devreese

programmeur visuele kunst en cultuur + conceptontwikkelaar , de Brakke Grond / Cornelis Serveert

DocLab Academy 2015 is een internationaal programma voor nieuw talent op het snijvlak van documentaire storytelling en interactieve media. Het programma vindt plaats in de Brakke Grond tijdens het International Documentary Filmfestival Amsterdam  van 19 t/m 24 november. Deadline voor aanmelding is 1 oktober 2015.

Digitale technologie heeft zich de afgelopen jaren onlosmakelijk verankerd in onze werkelijkheid. De gevolgen zijn verstrekkend en verontrustend, maar hebben ook geleid tot een explosie van nieuwe vertelvormen en mogelijkheden om documentaire kunst te maken in de meest uiteenlopende media.

Maar hoe vertel je een goed interactief verhaal? Welke artistieke mogelijkheden bieden virtual reality, kunstmatige intelligentie en interactieve media? Hoe benutten ’s werelds meest succesvolle digitale pioniers het internet zonder in onbegrensdheid te verdwalen? En hoe financier je een interactieve documentaire, vind je de juiste partners en bereik je je publiek?Het DocLab Academy programma gaat in op deze belangrijke uitdagingen en mogelijkheden aan de hand van exclusieve workshops en masterclasses over virtual reality en interactive storytelling, gegeven door internationale nieuwe media pioniers. Portfoliogesprekken en 1-op-1 meetings geven antwoord op specifieke vragen en de Live Cinema Events evenals de conferentie bieden volop inspiratie. Ook is er veel ruimte met elkaar te reflecteren op je eigen werk.

8 van de 24 beschikbare plekken worden speciaal voor Vlaamse deelnemers gereserveerd.

https://www.brakkegrond.nl/en/news/open-call.

Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie