Vinden jullie dat Canvas met een Belgisch bedrijf moet werken voor zijn branding?

3 jaren geleden door Kenny Vermeulen

Canvas heeft een nieuwe huisstijl gecreëerd in samenwerking met hun vaste partner uit GB. Vinden jullie dat ok, kies de beste optie en ga voor je vaste partner. Of vinden jullie dat ze het verplicht zijn om voor een BE bureau te kiezen?

6 reacties

Om een reactie te plaatsen moet je inloggen.

Inloggen

afbeelding van Hanna Maes

Hanna Maes 25/08/2015 10:39 Grafisch ontwerper , MadebyHanna

Een moeilijke discussie. Een dubbeltje. Ik snap het concept van 'vaste partner'. Never change a winning team. Verandering is een risico, vooral als je gewoon tevreden bent, waarom zou je dan naar een ander bureau gaan.
Voor het bureau zijn vaste klanten een meerwaarde, zo kan je blijven bestaan.
Of het belgisch moet zijn? Het mag. Het moet niet. Je kan kiezen voor locale economie. Je kan daarbij een statement maken. Ik geloof zeker dat er genoeg goede grafische bureau's zijn hier in België die heel wat weten van logo's en huisstijlen. Ik ben er zeker van dat ze hier ook hun vaste partner kunnen vinden. We kennen het verhaal natuurlijk niet, misschien hebben ze geprobeerd?

afbeelding van Wim Voets

Wim Voets 25/08/2015 18:11 Lab26

Ga steeds voor de beste optie, sowieso. Maar een bedrijf gefinancierd met belastinggeld zou wel mogen (moeten?) kiezen voor een BE bureau.

In het verleden hebben ze ook al samengewerkt met Tom Hautekiet voor het logo van o.a. Sporza en Op12... Dus het kan wel.

afbeelding van Stijn Vernaillen

Stijn Vernaillen 26/08/2015 12:37 Co-Founder , Creating Collective

Nu we toch over nieuwe logo's bij de VRT hebben... WAt is jullie mening over het nieuwe EEN logo? http://najaar2015.een.be/bij-een-zit-je-goed

afbeelding van Stijn Vernaillen

Stijn Vernaillen 26/08/2015 12:40 Co-Founder , Creating Collective

Persoonlijk ben ik er géén fan van en vind ik de preview website (link) een beetje rommelig. Vraag me af of het een persoonlijk smaakprobleem is of er toch nog wat aan geschaafd moet worden.

afbeelding van Tom Muller

Tom Muller 27/08/2015 13:44 Creatief Directeur , helloMuller Ltd

Het zou interessant zijn geweest als een Belgische design studio de brand update had uitgevoerd, maar het is normaal in onze industrie dat klanten gaan zoeken naar de beste studio en specialisten — of die nu nationaal of internationaal zijn. Why Not Associates is all jaren een specialist op wereld niveau op gebied van TV branding, en werkt zowel voor Engelse zenders als voor internationale klanten. Het argument dat Belgische bedrijven enkel moeten werken met Belgische ontwerpers/studios is een mooi idee, maar onzin. Er zijn tevens talrijke Belgische ontwerpers/studios die werken op internationaal niveau.

afbeelding van Vince Buyssens

Vince Buyssens (niet gecontroleerd) 02/10/2015 09:32

Dit is het antwoord dat wij gekregen hebben van Sven Gatz, minister van Cultuur, Jeugd en Brussel

"De openbare omroep is hier met zijn interne beslissingsstructuren zoals bepaald in het Mediadecreet, dit is het decreet van 27 maart 2009 betreffende radio-omroep en televisie, autonoom voor bevoegd. De bijzondere regels en voorwaarden voor de uitvoering van die decretale openbare-omroepopdracht worden vastgelegd in een beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de VRT. Enkel de nieuwe diensten van de openbare omroep of activiteiten die niet door de beheersovereenkomst zijn gedekt, kan ze pas uitoefenen na uitdrukkelijke toestemming van de Vlaamse Regering (artikel 18 van het Mediadecreet).

Het behoort dus tot de operationele autonomie van de VRT om haar leveranciers te selecteren. De VRT kan bij de keuze van haar partners niet discrimineren op basis van nationaliteit. Als overheidsinstelling is de VRT immers gehouden om de beginselen van vrij verkeer van het EU-verdrag te respecteren. Dat impliceert dat ze geen partners mag weigeren op basis van nationaliteit, noch dat ze Vlaamse/Belgische partners mag bevoordeligen. Ook de Vlaamse overheid kan de VRT hier niet toe verplichten, want dan zou zij op haar beurt een inbreuk plegen op het EU-recht."

Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie