03.12.2015

Storytelling 3/12 = Design + Caviaar

3 jaren geleden door Florence Maes

Deelnemen
  • SPK vzw, Campus Blairon 714, 2300 Turnhout

  • 03/12/2015

  • 18:30

Verhalen van en voor ondernemers, daar gaat het om tijdens de Storytelling op 3 december. Verhalen over winnen en verliezen, over leerpunten en uitdagingen. Verhalen over vallen en weer opstaan, over het leven van mensen, over straffe, innovatieve en creatieve ondernemers en de keuzes die zij hebben gemaakt. 

Volgende ondernemers hebben reeds toegezegd: 

Anouk Taeymans, byANOUK 

Pittig, jong, creatief en pas opgestart, zo omschrijven we graag Anouk Taeymans. Velen zullen haar kennen als één van de gezichten van ‘Baksteen in de maag’, het tv-programma waar ze als binnenhuisarchitecte en personal interior shopper haar inspiratie en kennis deelt met televisiekijkend Vlaanderen. Na haar studie burgerlijk-ingenieur-architect trok Anouk naar Noorwegen, waar ze aan de slag ging als architecte en zich liet onderdompelen in de Scandinavische designs en verfijnde interieurs van het hoge noorden. Geïnspireerd en gepassioneerd, keerde ze vier jaar later terug naar België om haar eigen merk byANOUK op de kaart te zetten: een overkoepelend label voor subtiel mooie designproducten gekenmerkt door pure hedendaagse vormgeving met een slimme twist. Anouk zal onder meer vertellen over de rollercoaster van keuzes waar ze momenteel in zit.

 Flor Joosen, Joosen-Luyckx nv Flor Joosen is ondernemer pur sang. 

Joosen-Luyckx nv behoort dankzij de bijna 100 jaar ervaring tot één van de meest authentieke en toonaangevende firma’s binnen de sector van meel en bloem. Het bedrijf is toe aan de vierde generatie met Flor Joosen aan het hoofd. De geheimen van de ambacht werden overgedragen van generatie op generatie. Doorheen de jaren begon Joosen-Luyckx nv zich ook te diversifiëren naar andere sectoren waaronder vee- en hobbyvoeders en als kers op de taart is er uiteraard ook de eigen viskwekerij waar steur gekweekt wordt voor de kaviaarproductie. In december 2002 kwam voor het eerst echte Belgische kaviaar op de markt. "Royal Belgian Caviar" is ondertussen uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde kaviaarsoorten afkomstig van gekweekte steuren. Vele kaviaarliefhebbers en topchefs hebben de klasse van "Royal Belgian Caviar" leren kennen en appreciëren. Flor brengt een verhaal over hoe hij als jonge ondernemer, initieel samen met zijn vader, het bedrijf liet doorgroeien met de nodige successen en mislukkingen. 

Event link: 
http://www.spk.be/activiteiten/straffe-ondernemers-aan-het-woord-storytelling
Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie