Wrap it up: ontwerp inpakpapier dat jouw cadeau waardig is

3 jaren geleden door Guest (niet gecontroleerd)

WijzigenVerwijderen

Met de feestdagen op komst worden we al een beetje melig in de buik van alle glitter en kerstballen die er zitten aan te komen. Graag nodigen we jullie uit om mee werk te maken van een beetje goede smaak in deze donkere dagen!

Vanaf 10 december pakken we uit met de tentoonstelling OUTBOX - een samenwerking tussen ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. en CREATIVE CLUB BELGIUM - als vervolg op het grote EUROBEST festival. De tentoonstelling brengt een overzicht van de beste reclamecampagnes uit Antwerpen, België en Europa.

Natuurlijk willen we alle ogen vestigen op het talent uit de regio en daarom leek het ons een goed idee om jullie uit te nodigen een origineel geschenkpapier te ontwerpen voor de kerst- en nieuwjaarsshoppers die deze tentoonstelling bezoeken. Ongetwijfeld een aandachtstrekker!

10 Stapels van elk 500 vel inpakgeschenkpapier worden door respectievelijk IGEPA en drukkerij Baskerville gratis aangeboden en gedrukt. Bezoekers kunnen hun pakjes meebrengen en ter plaatse inpakken of het inpakpapier meenemen naar huis.

Aanvankelijk zagen we het als een ruilovereenkomst: de ontwerper levert het ontwerp aan en in return voeren wij campagne om je ontwerp onder de kerstboom en zelfs in de media te krijgen en zo te bouwen aan je eigen naamsbekendheid.

Maar na lange discussies intern en met enkele ontwerpers hebben we besloten om geen ontwerp, maar gewoon  offertes te vragen. De meeste professionals die we bevroegen zagen het als een prima imagocampagne en fijn voor tussendoor, terwijl enkele het zagen als ‘gratis werk’. En daar zijn we absoluut tegen

OPDRACHT

Het ontwerp is vrij te kiezen. Naam, logo en/of URL van het ontwerpbureau mogen worden geïntegreerd op de recto zijde. Aan de verso kant komt in grijs gedrukt naam en logo’s van de sponsors: IGEPA levert gratis papier en DRUKKERIJ BASKERVILLE sponsort het drukwerk.

Het gaat om een éénmalig gebruik van het ontwerp. We drukken het enkel in kader van dit event. De ontwerper behoudt alle rechten en mag het ontwerp daarna uiteraard gebruiken voor eventueel andere toepassingen.

Specificaties

► TIFF of EPS CMYK (géén LZW-compressie) met een resolutie van 250 – 300 dpi op ware afdrukgrootte, volgens de specificaties van drukkerij Baskerville: http://www.baskerville.be/checklist/

► Het feitelijke ontwerp als JPG 300dpi, zodat we dit kunnen gebruiken als beeld voor promotie en online communicatie.

► Eventueel uitleg of toelichting bij het ontwerp als je dit nodig vindt

► Het is een quadri ontwerp dat aflopend geprint wordt op Igepa papier “Maxi-offset 90 gram”, een ongestreken papiersoort.

► Formaat papier : 490 x 700mm (aflopend)

SELECTIE

Selectie gebeurt op basis van offerte, niet op basis van een ontwerp. Het is niet onze bedoeling om inspraak te hebben in het ontwerp of het inpakpapier door meerdere ontwerprondes te laten gaan: het gaat om JOUW promotie en het ontwerp moet je allerbeste referentie worden waar je bovendien erg veel plezier aan beleeft.

De enige vrijheid die we ons permitteren is dat we kunnen besluiten het niet te drukken indien we vinden dat het ontwerp beledigend, te commercieel of ongepast is.

Maximum 10 offertes worden geselecteerd. 

◄ Offerte deadline: uiterlijk 12 november 2015 te bezorgen aan info@apbc.be

Offertes worden beoordeeld op basis van prijs en werk/referenties die we online kunnen bekijken op je website of via de link die je ons bezorgt.

De opdrachten worden op 13 november gegund en de deadline voor het definitief ontwerp is 23 november. 

PROMOTIE

De promotie van de campagne wordt gevoerd door ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. in samenwerking met CCBe en mee opgenomen in de promotie van Stad Antwerpen in kader van Eurobest. Wij doen ons uiterste best om de hele campagne bekend te maken bij magazines, kranten en blogs.

De tentoonstelling wordt vormgegeven door Roedel en is te bezichtigen tot 23 januari 2016.

VRAGEN

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het weten via de comments onderaan of spring even binnen in Desigcenter de Winkelhaak.

 

1 reacties

Om een reactie te plaatsen moet je inloggen.

Inloggen

afbeelding van Geert Pieters

Geert Pieters 06/11/2015 10:17 Freelance grafisch ontwerper , Beard and Bones

Dit is echt een leuke opdracht! Van mij mag je zeker een inzending verwachten!!!

Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie