03.10.2017

Koffie. Koffiekoeken. En netwerken met de allures van een diamant!

1 jaar geleden door Nico Dierickx

Community Manager , ANTWERP. POWERED BY CREATIVES.

Deelnemen
  • Hoveniersstraat 2 2018 Antwerpen

  • 03/10/2017

  • 09:00

  • Ticket vereist

Op dinsdag 3 oktober is het weer hoog tijd voor een lekkere bak koffie, afgeroomd met tonnen interessante ervaringen. In het indrukwekkende gebouw van de Antwerpsche Diamantkring kan je komen luisteren naar hoe het gesteld is met strategische innovatie in de diamantsector. Zowel een ondernemend ontwerper als een Young Diamantair zal spreken over innovatie, en beide zullen achteraf de netwerkgesprekken modereren.

De diamantsector is essentieel voor Antwerpen, daar moeten we geen tekening bij maken. Ondanks het traditionele imago vindt er momenteel een serieuze verjonging plaats. De Young Diamantairs willen hun netwerk verbreden en innovatie stimuleren in deze familiale en traditionele stiel.

Wat is innovatie voor hen? Waarom is het polijsten van hun identiteit zo belangrijk? En hoe werkt digitale positionering? Allemaal vragen waarover helderheid zal worden geschept tijdens onze APBCoffee. Als sprekers mogen we alvast blij zijn met twee klinkende namen. Voor de creatieve sector neemt David Pas van innovatiebureau Verhaert het woord. Als gastdocent aan de UA spreekt hij geregeld in het departement van de economische wetenschappen. Hij kan als geen ander speechen over innovatie en design thinking. Het waarom en de meerwaarde van strategische innovatie zal hij graag uit de doeken doen tijdens onze APBCoffee.

Voor de diamantairs zal Marcel Pruwer de gastspreker zijn. Marcel is naast diamantair ook zaakvoerder van adviesbureau IES. Hij werkt voor regeringen, bedrijven en organisaties en schreef in 2012 het 'Antwerpen Diamond Master Plan 2020', een strategie voor de diamantsector. Hij zal de werking van de diamantsector met de typische tradities belichten en meteen enkele facetten van een nieuwe creatieve strategie voor de Antwerpse diamantindustrie voorstellen. 

Dit alles vindt plaats in het magnifieke gebouw van de Antwerpsche Diamantkring. Wees er wel vroeg bij, want door de paspoortcontrole hebben we nog een extra ijsbreker ingelast. Daardoor verwachten we iedereen omstreeks 8u40, zodat we tegen 9u de eerste spreker kunnen aanschouwen. Uiteraard zijn er heerlijke koffiekoeken van bakkerij Kleinblatt en is er voldoende koffie en thee om je tot de dag erna wakker te houden.

Let wel: je moét registreren via http://apbcoffeediamant.eventbrite.nl.

Vergeet ook zeker je paspoort niet!

Event link: 
http://apbcoffeediamant.eventbrite.nl
Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie