07.07.2017

junior argonauts ondernemerskampen showoff moment

11 maanden geleden door Joost Thurman

Chief Argonaut , The Argonauts

Deelnemen
  • bogaardenplein antwerpen

  • 07/07/2017

  • 15:30

De eerste Junior Argonauts in spe zijn aan hun avontuur begonnen, hun eerste fashion ondernemerskamp waarbij creëren, produceren, vermarkten en verkopen van hun mode collectie centraal staan.

Anita Evenepoel, docente aan de mode-academie, zal deze ondernemerskampen begeleiden samen met Unizo en Robbe Lammerant (Strateeg/Online Marketeer) die de jongeren in contact brengen met de business kant.

De jonge ondernemers werken een hele week aan een nieuw modelabel. Van A tot Z leren de jongeren stap voor stap wat creatief ondernemen is: ontwerpen, maken, marketing, business en financieel plan opstellen, etaleren én verkopen. Dit maakt het Junior Argonauts Ondernemerskamp Mode zoveel meer dan het zoveelste modekamp. De jongeren ontdekken een wereld van innovatie, ondernemerschap en creativiteit!

Eén van de hoogtepunten is het bezoek van Jasna Rok aan het ondernemerskamp. Jasna reist rond de wereld om bedrijven warm te maken voor fashion tech. Omdat ze één van de weinigen is die actief is op dit kruispunt van creativiteit, mode en technologie, was het heel moeilijk een gaatje te vinden in haar agenda. Maar net omdat ook Jasna veel belang hecht aan het betrekken van de toekomstige generaties in dit innovatieve en disruptieve verhaal, heeft ze toegezegd om de jongeren te komen vertellen over waar zij zoal mee bezig is. Jasna werkt samen met Nokia Labs, Leap Motion en met Koen Kas, gezondheidsfuturoloog aan de Ugent.

Aanstaande vrijdag 7 juli showen en bieden de jongeren hun collectie aan in het mobiele Veritas atelier op het Bogaardenplein te Antwerpen. Deze pop- up shop gaat open vanaf 14u. Om 16u geven de jongeren een kleine show waarin ze o.a. zullen vertellen wat ze tijdens het ondernemerskamp allemaal beleefd hebben en hoe hun nieuwe modelabel tot stand is gekomen. U bent uiteraard van harte welkom! Wij zorgen voor bubbels. De ouders van de jongeren en de partners van de Junior Argonauts (Unizo,

Technopolis, Veritas) zullen ook aanwezig zijn.

Indien je je nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, ben je tijdens de week welkom in jeugdherberg Pulcinella aan het Bogaardenplein in Antwerpen, waar het Mode-ondernemerskamp plaatsvindt.

Afspreken doe je best met de hoofdmonitor Romina Bigalli. Je kan haar bereiken op: 0484 79 20 94.

Meer info over onze ondernemerskampen vind je terug

op: www.theargonauts.be/j-argonauts. Wegens het succes hebben we een derde kamp opgestelt in augustus.

De J-Argonauts helpen jongeren in hun ontdekkingstocht naar wat ze écht graag doen. Hiervoor organiseren we ondernemerskampen waarin we creativiteit en ondernemerschap op een unieke manier aan elkaar koppelen. Door onze nauwe samenwerking met het bedrijfsleven via onze zusterorganisatie The Argonauts, kunnen we de jongeren professioneel begeleiden en coachen om hun creatief en ondernemerstalent te ontwikkelen. Tijdens deze kampen leren we hen op een ludieke en speelse manier wat het is om een bedrijfje uit de grond te stampen.

Omdat we de individuele talenten en vaardigheden centraal stellen, krijgen de jongeren voeling met de richting die ze uitwillen: expert worden of ondernemer. Indien gewenst, begeleiden we de jongeren ook na hun kamp bij de realisatie van hun ondernemers- of creatieve droom, in samenwerking met onze partners Unizo, Cronos-group en Technopolis.

Contactpersonen:

Romina Bigalli 0484 792094 – romina@theargonauts.be Karolien De Craecker 0479 358416 – karolien@theargonauts.be Joost Thurman 0478 201593 – joost@theargonauts.be

Event link: 
http://www.theargonauts.be/j-argonauts
Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie