17.11.2015

Infographics

4 jaren geleden door Marjolein Huygels

Community Manager , House of Innovation

  • House of Innovation

  • 17/11/2015

  • 09:00

  • Ticket vereist

Infographics

We worden elke dag om de oren geslagen met enorme hoeveelheden data, in uniforme wijze voorverpakt. Terwijl het net lastiger wordt om indruk op ons te maken. Wie vandaag een boodschap wil laten doordringen, kan maar beter kiezen voor een customized verpakking. In deze workshop leren we hoe infographics onze boodschap kunnen versterken.

Een nieuwe blik

Met een infographic klinkt een verhaal anders dan met letters en woorden. Het beeldt data af vanuit een invalshoek waarbij het menselijke denken voorop staat. Hierdoor wordt de boodschap hapklaar en aantrekkelijk gemaakt. Maar hoe maak je de vertaalslag van informatie naar een visueel verhaal?

Tijdens deze full day worskhop helpt Sarah je om infographic-concepten te bedenken, om dieper in je data te graven en zo een interessant visueel verhaal te kunnen opzetten. Daarvoor duiken we in de wereld van conceptualisatietechnieken en houden we steeds de volgende vragen in ons achterhoofd: Hoe bepaal je welke kernboodschap je wil communiceren en hoe communiceer je die boodschap visueel?

Wat neem je mee naar huis?

- Tips and tricks om info te analyseren en om te zetten in infographics
- Technieken om infographics te designen.
- Crossover technieken uit user experience design
- Tools and templates
- Een rugzak vol inspirerende voorbeelden

Praktische informatie

Voor mensen met interesse in visual storytelling tot designers die dagelijks met infographics goochelen. Kennis van grafische software is helemaal niet vereist.

Meer info en inscrhijven: 
http://hoi.be/events/infographics-2/

Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie