De Makerlabs zijn een succes, maar waarom schrijven zo weinig mensen zich in als we radio maken?

4 jaren geleden door Dette van Zeeland

Matchmaker en Coördinator bij coworking en creatieve hub het Bolwerk , Het Bolwerk - Golven Maken

De Makerlabs zijn maandelijkse hi-tech en low-tech DIY knutsellabs in Designcenter de Winkelhaak. Kinderen én volwassenen leren hierin nieuwe ontwikkelingen in techniek, design en wetenschap gebruiken. Een ode aan de Makers & Hackers Cultuur. 

Meer informatie over dit RADIO LAB:

Het mag dan wel een oeroud medium zijn, aan de basis van radio ligt een grote technologische revolutie. Een revolutie waar niet zo lang geleden een nieuw hoofdstuk aan is toegevoegd: digitale audiomontage. In geluidsopnames knippen was tot voor kort een tijdrovend proces waar je een scheermes en heel veel geduld voor nodig had.

Nu kun je op de computer met speels gemak geluid knippen en plakken, en bovendien meerdere geluidssporen over elkaar heen zetten om zo je verbeelding voor het oor tot leven te brengen. Een stem, wat sfeergeluiden en een vleugje achtergrondmuziek, dat zijn de ingrediënten van dit Makerlab. Je zult met een team een kort, waargebeurd verhaal opnemen en dat zo spannend, ontroerend en levensecht mogelijk maken. Met radio-maker Misha Koole.

Inschrijven

Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie