Creatieve hubs in Antwerpen: WATT-Toren - Fosbury& Sons | ...

11 maanden geleden door Thijs De Ceuster

projectmanager creatieve economie stad Antwerpen & ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. , Stad Antwerpen | Antwerp. Powered by Creatives.

Antwerpen heeft een creatieve sector met meer dan 8000 bedrijven die zich over zowat de hele stad bevinden. Het hele grondgebied binnen de Singel kan als een creatieve hotspot beschouwd worden. Toch zien zowel creatieve ondernemers als projectontwikkelaars het potentieel van verdere clustering door de ontwikkeling van een Creatieve Hub, een gebouw waar verschillende creatieve bedrijven en disciplines samenkomen. Vanuit mijn functie als projectleider creatieve economie probeer ik een overzicht te houden van de verschillende hubs in Antwerpen en wat hun kenmerkt. Aangezien ik dit even goed kan delen, probeer ik bij deze op regelmatige basis een bepaalde hub kort te bespreken en te bundelen onder de collectie 'Creatieve Hubs in Antwerpen'. Focus ligt op locaties waar creativiteit, ondernemerschap en innovatie samen komen.

Creatieve hubs in Antwerpen: WATT-Toren - Fosbury& Sons | ...

Wat is het?

Fosbury& Sons heeft intrek genomen op de eerste verdieping van de WATT Toren. Met de W.A.T.T toren (Working Apart, Thinking Together), de vroegere Electrabeltoren, wordt er in de eerste plaats gemikt op bedrijven uit de creatieve sector, start-ups en eenmanszaken, maar ook grotere bedrijven zoals reclamebureaus, productiehuizen, uitgevers, architecten, web- en productdesigners.

Fosbury& Sons is een inspirerende werkplaats waar business, cultuur en vrije tijd samenkomt. Ze willen een community van ondernemers, digitale nomaden en ondernemingen vormen. Ze bieden een tijdelijke werkomgeving aan die voldoet aan de behoeften van de klant. Hiermee willen ze een kruisbestuiving creëren in de Antwerpse ondernemerswereld.

Waar is het?

De WATT Toren en dus ook Fosbury& Sons bevinden zich aan het Koning Albertpark, Mechelsesteenweg 64 / 401, 2018 Antwerpen.

http://www.fosburyandsons.com/

Kan ik huren?

Ja. De Nomad-formule kost 195 euro per maand en biedt tien werkbeurten in een periode van drie maanden. Als Resident betaal je 295 euro per maand en kan je hier de klok rond terecht voor alle services. Een vaste plek wordt benoemd als Atelier en kost 345 euro per maand. Voor wie nog méér wil, is er ook nog de Suite-formule vanaf 1.260 euro voor vier personen.


Ben je op de hoogte van andere creatieve plekken/ondernemingen in de WATT-Toren? Of ken je zelf nog een andere creatieve hub? Mail dan naar thijs.deceuster@stad.antwerpen.be

Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie