Creatieve hubs in Antwerpen: Modenatie

11 maanden geleden door Thijs De Ceuster

projectmanager creatieve economie stad Antwerpen & ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. , Stad Antwerpen | Antwerp. Powered by Creatives.

Antwerpen heeft een creatieve sector met meer dan 8000 bedrijven die zich over zowat de hele stad bevinden. Het hele grondgebied binnen de Singel kan als een creatieve hotspot beschouwd worden. Toch zien zowel creatieve ondernemers als projectontwikkelaars het potentieel van verdere clustering door de ontwikkeling van een Creatieve Hub, een gebouw waar verschillende creatieve bedrijven en disciplines samenkomen. Vanuit mijn functie als projectleider creatieve economie probeer ik een overzicht te houden van de verschillende hubs in Antwerpen en wat hun kenmerkt. Aangezien ik dit even goed kan delen, probeer ik bij deze op regelmatige basis een bepaalde hub kort te bespreken en te bundelen onder de collectie 'Creatieve Hubs in Antwerpen'. Focus ligt op locaties waar creativiteit, ondernemerschap en innovatie samen komen. 

Creatieve hubs in Antwerpen: Modenatie

Wat is het?

De ModeNatie is een gebouw in Antwerpen waar verschillende partners in de mode-wereld onder één dak gehuisvest zijn. Flanders Fashion Institute (nu Flanders DC), Het ModemuseumDe Mode-academie en een gespecialiseerde boekenwinkel en horeca-gelegenheid.

Flanders DC is het resultaat van een fusie tussen Flanders DC, Design Vlaanderen en Flanders Fashion Institute waarmee ze zich willen profileren als aanspreekpunt voor ondernemers in de creatieve sector. Voormalig FFI ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen. Ze beschikken over een breed aanbod aan informatie over Belgische mode waarmee ze jonge designers gericht advies kunnen geven en coachen om door te breken in België.

Waar is het?

Nationalestraat 28/2, 2000 Antwerpen

https://www.flandersdc.be/nl

Kan ik huren?

Nee. Flanders DC heeft puur een adviserende rol.


Ken je zelf nog een creatieve hub of wil je dit artikel aanvullen? Mail dan naar thijs.deceuster@stad.antwerpen.be

Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie