Creatieve hubs in Antwerpen: Duboisstraat 50 - House of Innovation | Burooz | ...

11 maanden geleden door Thijs De Ceuster

projectmanager creatieve economie stad Antwerpen & ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. , Stad Antwerpen | Antwerp. Powered by Creatives.

Antwerpen heeft een creatieve sector met meer dan 8000 bedrijven die zich over zowat de hele stad bevinden. Het hele grondgebied binnen de Singel kan als een creatieve hotspot beschouwd worden. Toch zien zowel creatieve ondernemers als projectontwikkelaars het potentieel van verdere clustering door de ontwikkeling van een Creatieve Hub, een gebouw waar verschillende creatieve bedrijven en disciplines samenkomen. Vanuit mijn functie als projectleider creatieve economie probeer ik een overzicht te houden van de verschillende hubs in Antwerpen en wat hun kenmerkt. Aangezien ik dit even goed kan delen, probeer ik bij deze op regelmatige basis een bepaalde hub kort te bespreken en te bundelen onder de collectie 'Creatieve Hubs in Antwerpen'. Focus ligt op locaties waar creativiteit, ondernemerschap en innovatie samen komen.

Creatieve hubs in Antwerpen: Duboisstraat 50 - House of Innovation | Burooz | ...

Wat is het?

Duboisstraat 50 heeft een reeks aan workshops, meetups en coworkingplekken. Zo vind je hier onder andere House of innovation en Burooz. 

House of Innovation 

HOI gelooft erin dat je creativiteit kan aanwakkeren door een veilige haven aan te bieden. Je krijgt hier de kans om iets uit te denken, te brainstormen, mensen te ontmoeten en eventuele samenwerkingen aan te gaan. Momenteel zitten volgende residenten in House of innovation: Monkeyshot, Peel, Punt, Smidesign, FRANK,Ditra, The Brewery, For Good, Lunar Gravity, COCD, YUMA en Changelab.


BurooZ 

BurooZ is een flexibele werkomgeving voor creatieve ondernemers in Antwerpen Noord. Zij brengen starters en kleine ondernemingen bij elkaar om samen te (net)werken. Hun grootste troef is de synergie met het communicatiebureau Design is Dead. Hun webdesigners, grafisch ontwerpers, strategen, account managers en copywriters zitten verspreid over de hele werkvloer.


Waar is het?

Duboisstraat 50, 2060 Antwerpen

http://hoi.be/

http://burooz.be/

Kan ik huren?

Ja. House of Innovation en Burooz hebben een aantal zalen ter beschikking om te huren. Dit varieert van 2 personen tot 80. Bij HOI is naast zalen huren in de stad, de mogelijkheid om meetings en events te houden op een boerderij.


Ken je zelf nog een creatieve hub of wil je dit artikel aanvullen? Mail dan naar thijs.deceuster@stad.antwerpen.be

Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie