Creatieve hubs in Antwerpen: De Winkelhaak | House of C

11 maanden geleden door Thijs De Ceuster

projectmanager creatieve economie stad Antwerpen & ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. , Stad Antwerpen | Antwerp. Powered by Creatives.

Antwerpen heeft een creatieve sector met meer dan 8000 bedrijven die zich over zowat de hele stad bevinden. Het hele grondgebied binnen de Singel kan als een creatieve hotspot beschouwd worden. Toch zien zowel creatieve ondernemers als projectontwikkelaars het potentieel van verdere clustering door de ontwikkeling van een Creatieve Hub, een gebouw waar verschillende creatieve bedrijven en disciplines samenkomen. Vanuit mijn functie als projectleider creatieve economie probeer ik een overzicht te houden van de verschillende hubs in Antwerpen en wat hun kenmerkt. Aangezien ik dit even goed kan delen, probeer ik bij deze op regelmatige basis een bepaalde hub kort te bespreken en te bundelen onder de collectie 'Creatieve Hubs in Antwerpen'. Focus ligt op locaties waar creativiteit, ondernemerschap en innovatie samen komen.  

De Winkelhaak | House of C

Wat is het?

De winkelhaak is een incubator voor creatief ondernemerschap en maakt deel uit van een herwaarderingsproject voor de Antwerpse stationswijk. Gemiddeld zijn in de ateliers een 30-tal bedrijven gevestigd die ze helpen uitgroeien tot stabiele en ondernemende kmo's.

In de Winkelhaak maak je deel uit van een creatieve think-tank, deel je kennis en contacten met je concullega’s, draait alles rond kruisbestuiving en spijker je intussen aan de weg van een succesvol ondernemer. Naast het professionele businessgedeelte is er ook een eigenwijze designshop voor het grote publiek en een koffiebar.

Waar is het?

Lange Winkelhaakstraat 26, 2060 Antwerpen

https://www.winkelhaak.be/

Kan ik huren?

Ja. In de Winkelhaak huur je een eigen of gedeeld kantoor. De grote zaal en de vergaderzalen kunnen ook gereserveerd worden door bedrijven en organisaties die niet in de Winkelhaak gevestigd zijn.


Ken je zelf nog een creatieve hub of wil je dit artikel aanvullen? Mail dan naar thijs.deceuster@stad.antwerpen.be

Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie