Creatieve hubs in Antwerpen: Boerentoren - Startit@KBC

11 maanden geleden door Thijs De Ceuster

projectmanager creatieve economie stad Antwerpen & ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. , Stad Antwerpen | Antwerp. Powered by Creatives.

Antwerpen heeft een creatieve sector met meer dan 8000 bedrijven die zich over zowat de hele stad bevinden. Het hele grondgebied binnen de Singel kan als een creatieve hotspot beschouwd worden. Toch zien zowel creatieve ondernemers als projectontwikkelaars het potentieel van verdere clustering door de ontwikkeling van een Creatieve Hub, een gebouw waar verschillende creatieve bedrijven en disciplines samenkomen. Vanuit mijn functie als projectleider creatieve economie probeer ik een overzicht te houden van de verschillende hubs in Antwerpen en wat hun kenmerkt. Aangezien ik dit even goed kan delen, probeer ik bij deze op regelmatige basis een bepaalde hub kort te bespreken en te bundelen onder de collectie 'Creatieve Hubs in Antwerpen'. Focus ligt op locaties waar creativiteit, ondernemerschap en innovatie samen komen.

Creatieve hubs in Antwerpen: Boerentoren - Startit @ KBC | ...

Wat is het?

Startit @ KBC is een platform voor startende ondernemers met een innovatief idee, mogelijk gemaakt dankzij KBC, Cronos, Mobile Vikings, Flanders DC, Accenture, iMinds en verschillende partners uit de academische wereld. Start it biedt ondernemers de kans hun droom waar te maken in een inspirerende omgeving waar het netwerk centraal staat.

Waar is het?

Schoenmarkt 35, 2000 Antwerpen

http://startit.be/

Kan ik huren?

Start it werkt met selectiefases. Alle ideeën die door de eerste selectie kwamen, worden gescreend op haalbaarheid en schaalbaarheid. De ideeën die schaalbaar lijken en de Start it-medewerkers deden snakken naar meer, moeten een ‘Start it Pitch’ voor een jury houden. Dit alles bepaalt of jij een van de nieuwe start-ups wordt bij Startit @ KBC.


Ben je op de hoogte van andere creatieve plekken/ondernemingen in de boerentoren? Of ken je zelf nog een andere creatieve hub? Mail dan naar thijs.deceuster@stad.antwerpen.be

Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie