24.05.2018

Business Model Fitness

4 maanden geleden door Xavier Speeleveld

Partner , The Argonauts

Deelnemen
  • Antwerpen

  • 24/05/2018

  • 09:30

  • Ticket vereist

Bestaande modellen durven herdenken

De waarde van business modellering als strategische tool wordt vaak onderschat. Bedrijven focussen vooral op producten & diensten en stellen de manier waarop je waarde creëert niet altijd in vraag.

Het herdenken van je business model is vooreerst een strategische denkoefening. Kan je waarde blijven creëren voor je klanten en is je business model wel 'fit' voor de toekomst?

-Waarmee creëer je waarde ? Loop je risico’s dat dat (snel) gaat veranderen door je omgeving of je concurrenten?

-Over welk mogelijk scenario maak je je zorgen, en waarom? Welke alternatieve scenario's kan je bedenken?

-Zijn er met de kennis en competenties van je bedrijf alternatieve producten, diensten of waardeproposities mogelijk?

-Welke ontwikkelingen in je omgeving leveren nieuwe kansen of potentieel op?

-Welke modellen / technologieën uit andere sectoren kun je vertalen naar je eigen business?

Wat ga je leren?

De opleiding leert je om je huidige business model in vraag te stellen en alternatieve nieuwe business modellen te ontwikkelen die je in staat stellen om in te spelen op de snelle technologische ontwikkelingen en continu veranderende behoeften van je klant of om nieuwe klantengroepen te benaderen. We kijken naar relevante megatrends & technologieën en vertalen deze via nieuwe business modellen naar kansen en bedreigingen voor je bedrijf.

Na deze interactieve en energieke opleiding krijg je inspiratie en tools aangereikt om je business model future-proof te maken. Je genereert nieuwe business modellen die je manier van werken drastisch kunnen veranderen: nieuwe diensten of producten, distributiekanalen, technologieën, markten, andere doelgroepen, …

Docenten

Timmy Baert is expert in het ontwikkelen van nieuwe strategieën en business modellen. Als gewezen oprichter van Signpost, business analyst bij Hedgren en consultant bij Deloitte benadert hij deze echt vanuit de klant en de gebruiker. Zijn creatieve en confronterende werkwijze helpen deelnemers over de grenzen van hun eigen business model heen te kijken.

Xavier Speeleveld is een enthousiaste ‘game stormer’ en mede facilitator. Met een rijke ervaring in bedrijven als Danone en Lotus Bakeries en als cross-innovatie expert bij The Argonauts weet hij een vaag bedrijfsidee om te zetten naar een praktisch uitvoerbaar plan. Als facilitator helpt Xavier de deelnemers om anders na te denken over hun business.

Voor wie?

De opleiding Business Model Fitness is voor bedrijfsleiders, ondernemers, innovation managers, marketing managers, (online) marketeers, e-commerce managers, product managers, business unit managers en andere professionals. Kortom, voor iedereen die echte waarde op lange termijn wil creëren voor klanten en gebruikers.

Waar & wanneer

Donderdag 24 mei 2018 van 9h00 tot 16h30

Boerentoren, Antwerpen

Investering

Lunch & documentatie inbegrepen

Prijs : 250 euro* (normale prijs 495 euro - wegens Dry-run)

*Deze cursus komt in aanmerking voor KMO-portefeuille (Tot 40 % subsidie van de Vlaamse overheid voor KMO's) : Ons registratie nummer is DV.0226136. Check ook de subsidiemogelijkheden voor het Brusselse gewest (50% subsidie) via http://werk-economie-emploi.brussels/nl_BE/formation

​Meer info en registratie?

Schrijf je hieronder meteen in of stuur je vraag per mail aan info@theargonauts.be of contacteer ons telefonisch : +32 499 54 99 (Xavier) of +32 478 20 15 93 (Joost)

Event link: 
http://www.theargonauts.be/business-model-fitness-eng
Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie