3e editie van de Nieuwe Natie in Shopping Stadsfeestzaal

10 maanden geleden door Thijs De Ceuster

projectmanager creatieve economie stad Antwerpen & ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. , Stad Antwerpen | Antwerp. Powered by Creatives.

Ondernemers die in Antwerpen een zaak willen opstarten krijgen nu de kans om hun idee uit te testen. Dit dankzij het tijdelijke shoppingproject ‘de Nieuwe Natie’. Van zaterdag 28 oktober 2017 tot en met zaterdag 31 maart 2018 zal het tijdelijke project in Shopping Stadsfeestzaal op de Meir te vinden zijn waarbij de Nieuwe Natie zorgt voor intensieve begeleiding met de hulp van een coach.

Met de Nieuwe Natie krijgen starters en ondernemers de kans om een instapklaar handelspand te huren aan voordeeltarief, en dat op een toplocatie in de Antwerpse binnenstad. Op deze manier kunnen kandidaten gedurende een periode van enkele weken tot verscheidene maanden hun winkelconcept of producten uittesten. Het handelspand waarin de deelnemers zullen trekken bevindt zich op de eerste verdieping en zal in 5 à 8 units worden opgedeeld, met inbegrip van een gemeenschappelijke ruimte die als ontmoetingsplek zal dienen. Tijdens het project zullen de ondernemers elkaar afwisselen zodat shoppers een gevarieerd aanbod blijven ontdekken.

Voor deze derde editie zoekt de stad nadrukkelijk naar zowel (startende) ondernemers als mensen met een goed idee voor een startende handelszaak in Antwerpen. De stad Antwerpen zal daarbij het project in de kijker zetten bij shoppende Antwerpenaars en bezoekers. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 16 juli kandidaat stellen, waarna beslist wordt of deze personen in aanmerking komen. Deze geselecteerden krijgen een intensief coachingtraject aangeboden, dat uiteindelijk ook tijdens de uitbating wordt verdergezet. Als jouw interesse is gewekt, kan je voor verdere informatie kijken op de website van de stad Antwerpen.

Antwerpen POM Provincie Antwerpen Winkelhaak Universiteit Antwerpen Antwerp Management School Karel de Grote-Hogeschool Sint-lucas EFRO Europese Unie